Inessa, ons vlindertje

Ooit was je een mirakeltje, dan een vechtertje en nu ons sterretje…

Testjes van het Kruidvat deugen niet!

on 25 januari 2011

Zoals ik in mijn vorig blog zei heb ik vorige week een zwangerschaptest gedaan van het Kruidvat, ik had de goedkoopste  genomen zo met een pipetje, in het doosje zitten 2 testjes (had 2 doosjes gekocht, dus 4 testjes in totaal) en dit voor nog geen 6 euro. Het is de 1ste keer dat ik deze testen gebruik dus of ze echt goed zijn, geen ervaring maar ik heb nu toch wel mijn bedenkingen met deze testjes…

Ondertussen heb de 4 testen gedaan die ik gekocht had (verspreidt over enkele dag, met soms dagje tussen), 2 x gewoon door de dag en 2 met ochtenturine maar veel wijzer ben ik er niet uit. Binnen de 5 minuten moet je de test aflezen, bij de 4 testen geven ze een negatief resultaat (dus geen extra streepje) maar na verloop van tijd verschijnt er op elke test een zeer licht maar wel duidelijk roos streepje!

Soms was het binnen het kwartier, maar soms ook binnen een uur (of langer) dus wat is dit nu toch??? Ik weet dat je een test buiten de vooropgestelde aantal minuten niet meer mag aflezen als positief (wat ik ook doe, ik beschouw de testen zeker niet als positief) maar dit kan toch niet vind ik hoor!

In mijn leven heb ik veel testen gedaan (meestal testjes van de supermarkt, enkele van de apotheek en enkele online besteld) en als ik zeg veel dan zeg ik zeker rond de 50 testen zonder te overdrijven en NOOIT heb ik na verloop van tijd een streepje zien verschijnen, zelfs niet na een dag! De enige 2 keer dat ik een extra streepje mocht waarnemen was telkens netjes binnen de tijd en dan was ik ook echt zwanger.

Dus mijn conclusie —>> Voor mij persoonlijk deugen de testen van het Kruidvat niet! Ze zijn gewoon onbetrouwbaar aangezien ze na verloop van tijd toch nog een positieve streep kunnen geven! En neen ik zie geen strepen dat er niet zijn, zelfs Sven ziet het! Zulke testen reageren op het HCG hormoon dat een zwangere vrouw heeft, heb je geen HCG hormoon in je urine dan ben je ook niet zwanger. Dus hoe kunnen die testen weliswaar buiten de vooropgestelde tijd dan toch nog een 2de lijntje geven? Als er geen HCG hormoon te bespeuren is dan zouden ze volgens mijn mening NOOIT een 2de lijntje kunnen geven, zelfs niet na een aantal dagen. Wat er niet is dat kunnen ze dan toch ook niet opsporen?

Voor wie misschien denkt dat ik nog wat HCG hormoon heb in mijn lijf van mijn miskraam van enkele maanden terug, dit is onmogelijk! Bij de laatste controle van mijn gyn was dat hormoon uit mijn lijf dus dat kan het ook niet zijn.

Op het internet heb ik wat gezocht naar ervaringen met deze soort van testjes en ze zijn vrij verdeeld. Een groot deel van de vrouwen is heel tevreden over deze testen maar dan heb ik ook een groot deel dat niet te spreken is erover, dus zoals ik zei voor mij deugen ze niet! Ik heb zelf een reactie van iemand gelezen en deze persoon zei ; dat ze heel tevreden was over deze testjes, de dag dat ze haar regels moest krijgen testen ze nog negatief en 17 dagen erna pas positief! Sorry hoor maar als een test zo laat pas positief test hoe kan je er dan tevreden over zijn?

Morgen (ten laatste overmorgen) is de dag dat normaal gezien mijn regels moeten komen dus we wachten af, op deze moment voel ik niets speciaals dat kan wijzen dat ze in aantocht zijn maar eigenlijk voel ik dat zelden op voorhand dus ja we wachten af… Ik koester nu geen extra hoop door mijn rare ervaring met de Kruidvat testen maar toch een klein beetje in je achterhoofd denk je er wel aan.

Als mijn regels komende zaterdag er nog niet zijn, dan ga ik opnieuw testen en deze keer met een test van de supermarkt (Carrefour of Delhaize) Deze testen heb ik al vaak gebruikt en zeer tevreden over, deze geven tenminste geen valse streep na verloop van tijd :-p   Komende zaterdag is het de 29ste, dan ben ik officieel 3 dagen overtijd (als ik reken dat ze normaal op de 26ste moeten komen) Dus dan weet ik meer :-)

Al denk ik toch dat ze wel zullen komen morgen of overmogen, het zou té mooi zijn om nu al terug zwanger te zijn. Ok in theorie zou het best kunnen maar in praktijk is het vaak anders he ;-)