Inessa, ons vlindertje

Ooit was je een mirakeltje, dan een vechtertje en nu ons sterretje…

De uitslag…

on 9 februari 2011

Eerder dan verwacht ben ik toch maar bloed gaan laten nemen bij de huisarts, dit was op dinsdag 1 februari, de dag erop had ik al de uitslag, HCG hormoon stond op NUL! Dus niet zwanger :-(

Langs de ene kant had ik het wel zien aankomen aangezien de zwangerschapstest zo een super fijn lijntje gaf maar langs de andere kant koester je toch iets van hoop in zekere zin maar ja…

Hoe het kwam dat die testjes van mij toch een heel licht positief streepje gaven kan ik niet verklaren, mijn huisarts begreep dat ook niet goed, want normaal zou dat niet mogen maar ja misschien was het onze verbeelding? Maar toch, volgens mij hebben we ons niets ingebeeld ofzo hoor. Een andere optie zou zijn dat ik misschien toch wel heel eventjes zwanger was maar dan zou denk ik toch mijn HCG hormoon niet op nul kunnen staan, achja ik weet het ook niet hoor. Volgens mij werken die zw testjes niet altijd even goed, zeker niet als je nog maar net overtijd bent of als je ze gebruikt voor je ongesteld moet worden. Dus dit weten we ook weeral voor de volgende keer, vanaf nu testen we enkel wanneer we 1 week overtijd zijn en niet sneller ;-)

Uiteraard was ik super ongerust omdat ik mijn regels blijkbaar maar niet doorkreeg, mijn arts dacht dat mijn cyclus wat overhoop lag. Natuurlijk dacht ik weer het ergste, want geen maandstonden is ook geen eisprong dus ook geen kans op een zwangerschap maar gelukkig moest ik niet té lang panikeren, want de donderdag ( 3 feb ) kreeg ik gelukkig mijn regels door.

Eigenlijk is het zo gek. Normaal ben ik altijd heel kwaad als ze doorkomen, maar nu was ik zo opgelucht, ik kan het niet beschrijven hihi Weliswaar een week te laat maar ze zijn er dat is het belangrijkste toch :-) Volgens mij is mijn lichaam nog wat aan het zoeken na mijn miskraam, curretage en een maand te pil te nemen.

Binnenkort ga ik mij eens bezig houden met ovulatie testjes, dat is zoiets als een zwangerschapstest, de werking lijkt erop. Maar in tegenstelling tot een zwangerschapstest spoort een ovulatie test op wanneer je ongeveer vruchtbaar bent, zo weet ik tenminste of ik echt wel een eisprong heb die bepaalde maand.

Vroeger (voor Inessa) wou ik mij nooit bezig houden met dat soort van testjes, maar nu lijkt het me toch iets handiger. Stel dat ik volgende maand of de maand erna terug hetzelfde voor heb als nu, weer zo overtijd, dan kan ik alles beter berekenen en hoef ik me ook geen zorgen te maken of ik wel of niet een eisprong gehad heb die bepaalde maand.

Hoe het verder met mij gaat? Wel ja, de moeilijke maanden komen eraan, dat zegt genoeg zeker…

Vorig jaar deze tijd onderging ik mijn vruchtwaterpunctie (werd niks speciaals op gevonden), de week erop, op 17 februari 2010 ben verplicht opgenomen in het Imelda ziekenhuis te Bonheiden om te rusten aangezien onze meid een groeiachterstand had, ze waren er niet echt gerust op en enkele weken daarna, ben ik op 2 maart 2010 plotseling bevallen met een spoed keizersnede aangezien ik een infectie had in mijn baarmoeder waar ook de placenta door aangetast was… En dan amper 35 dagen later is onze kleine meid overleden in het Uz van Leuven…

Binnen enkele weken op 1 maart is er een herdenkingsdienst in het UZ van Leuven voor alle kindjes die daar overleden zijn, de dag erna is onze meid 1 jaar en dan 35 dagen later is het 1 jaar geleden dat ze overleden is… Pfff al die dagen zo bij elkaar, langs ene kant ben vind ik het wel goed dat alles zo bij elkaar is van die “speciale” dagen maar langs de andere kant gaat het dik en dubbel zo emotioneel zijn. Vanaf de maand december (de sint, kerst en ouderjaar) was al zo moeilijk voor ons, nu was het heel effe beter deze maand maar vanaf volgende maand en april is het weer vollenbak emotioneel…Plus dat ik dan ook nog eens jarig ben op 4 maart, dat maakt het allemaal niet beter op, nooit zal mijn verjaardag nog hetzelfde zijn. Vorig jaar was het anders toen ik 28 jaar werd, dan had ik een mooi cadeautje gekregen namelijk mijn meisje maar nu ja…

Ik zal echt blij zijn als de maand april voorbij is, dat het mei is, dan hebben we min of meer toch weer wat rust voor er weer speciale dagen aankomen, niet dat we het op andere dagen niet moeilijk hebben, maar dagen zoals 6 december, Inessa haar verjaardag  en kerst enz dat is toch nog ietsje anders…

Achja we zullen ons wel door die “lastige” dagen sleuren, we kunnen moeilijk anders toch?