Inessa, ons vlindertje

Ooit was je een mirakeltje, dan een vechtertje en nu ons sterretje…

Vals positief met Kruidvat test (die met paarse dop)

on 5 mei 2011

Zoals ik in mijn vorige blog geschreven had, heb ik gisteren een zwangerschapstest gedaan, het was trouwens al een hele onderneming om eentje vast te krijgen pfff

Dinsdagavond waren we van plan om een testje uit zo’n muurshop van Carrefour te halen (winkels waren al gesloten), daar hadden ze namelijk testjes van het merk Carrefour(Quid) zelf wat goed uitkwam. Maar tot onze grote verbazing kwam er “code onbekend” op toen wij de bijhorende code invoerde van de test… Meerdere keren gecontroleerd of de code wel juist was, zelfs de codes gebruikt die er naast stonden van andere produkter, de eigenaar had zich altijd kunnen vergissen van code maar helaas het lukte niet!

Dan maar de volgende dag naar de Carrefour zelf en weer noppes! Geen ENKELE zwangerschapstest te vinden in heel de winkel (zucht) Blijkbaar grote babyboom in de regio, want hoeveel keer gebeurd het nu dat al de testjes uitverkocht zijn lol Zelfs van de duurdere merken niks te vinden…

Aangezien we niet in de drukte naar de andere Carrefour winkel van Lier wouden rijden (het was net spitsuur) dan maar besloten om het Kruidvat nog maar eens een kans te geven. Aangezien ik al slechte ervaringen had gehad met die kruidvat testje met een pipetje (2 testjes voor 5 €) toch maar gekozen voor de andere Kruidvat testjes, de luxe versie zeggen ze er ook wel tegen (2 testjes voor nog geen 10 €). Voor de kenners onder ons, het zijn die testjes van het kruidvat met paarse dop waar een plus en/of minteken op moet komen.

Toen we thuiskwamen direct een testje gedaan maar wat is dit voor onduidelijke test! Om te beginnen stond in het venster links al reeds een horizontale streep, de test kwam zo uit de verpakking, wat ik al raar vond maar goed, de ene test is de andere niet natuurlijk.

Voor wie deze test niet ken: de zw test van het kruidvat bestaat uit 2 vensters, de linker venster is het test venster waarop je het resultaat moet aflezen (zwanger of niet zwanger) en het rechter venster is waar de controle streep op komt te staan. De test heeft al reeds een horizontale streep in het linkervenster, wanneer je de test uitvoert en je bent zwanger dan moet er normaal gezien in het linkervenster bovenop de horizontale streep (die er al reeds stond) een verticale streep staan, zodat beide strepen een plus teken vormen (+) In het rechter venster moet er een verticale streep komen te staan, zo weet je dat je de test correct hebt uitgevoerd.

Dus ik doe de test en na amper 2 minuten verschijnt dit resultaat (klik op de foto hieronder voor een grotere en duidelijkere versie te bekijken)

Aan de hand van de foto met mijn test zou je denken, positief, want je ziet toch duidelijk een plus teken in het linker venster. Wel een hele lichte verticale streep dat het plus teken vormt, maar ze zeggen een streep is een streep toch? Wel fout! Deze testen van het Kruidvat geven dus een VALS postief! Want dit is volgens de handleiding geen geldige streep, het staat er natuurlijk niet zo letterlijk in maar er staat wel dat de verticale streep bijna zo dik moet zijn als de teststreep (in het rechtervenster)

Persoonlijk vind ik toch dat dit helemaal niet mag, als er geen HCG hormoon te bespeuren is in je urine mag er volgens mij helemaal geen lijn komen te staan waar normaal de positieve lijn moet komen, ook niet als ze super dun is of amper zichtbaar…

Dus bij deze, voor mij NOOIT nog een kruidvat zwangerschapstest! Ze zijn wel goedkoop maar naderhand moet je toch een iets duurdere test gaan halen, dus dubbel zoveel kosten!!!

Morgenvroeg ga ik voor de zekerheid een andere test doen van de Carrefour (Quid bijna 9 €), ik weet bijna zeker dat die negatief zal zijn maar zo ben ik echt helemaal zeker dus morgen het vervolg ;-)

—————————–

VERVOLG : Zoals eerder gezegd heb ik de dag erna terug een testje gedaan, niet omdat ik dacht dat ik zwanger was, maar eerder voor de zekerheid en ook om te bewijzen dat die testjes van het Kruidvat waardeloos zijn. Resultaat van de Carrefour test merk Quid, NEGATIEF! Zelfs geen vage lijn of een opdrooglijntje te bespeuren! Dus bij deze nog maar eens het bewijs voor mezelf dat zwangerschapstesten van het Kruisvat niet deugen…