Inessa, ons vlindertje

Ooit was je een mirakeltje, dan een vechtertje en nu ons sterretje…

Uitslag bloedonderzoek!

on 14 juni 2011

Normaal had ik vorige week vrijdag moeten bellen naar de huisarts voor de uitslag van mijn bloedcontrole maar natuurlijk was ik dit vergeten. Heel de dag lang was ik aan het zeggen dat ik het zeker niet mocht vergeten en plots rond 22u dacht ik eraan toen een vriendin me vroeg hoe de uitslag was van mijn bloedcontrole…

Ik was behoorlijk kwaad op mezelf lol maar ja niets aan te doen dus moest ik wachten tot dinsdag, want maandag was het een feestdag dus vandaag heb ik eindelijk kunnen bellen en tot mijn grote verbazing is alles perfect in orde met mij en m’n hormonen! Zelfs die ene waarde dat in eind september 2010 meer dan dubbel zo hoog stond is nu perfect en ik had er niets voor ingenomen omdat ik toen ook net zwanger was, straf toch he?

Nu ben ik er nog meer zeker van dat het toch door de Depakine (epilepsie) kwam dat die waarde zo hoog stonden, want hoe kan je dat anders verklaren? Ik ben nu ongeveer een 9 tal maand veranderd van medicatie (neem nu Keppra) en nu is alles prima ivm hormonen enz, toch bizar he?

Aan mijn schildklier is ook niets verkeerds aan en het HCG hormoon stond op nul dus niet zwanger maar dat had ik nu ook niet gedacht (ben ongesteld geweest begin deze maand) dus nogmaals voor al die dat toch maar blijven denken dat ik zwanger ben, IK BEN NIET ZWANGER! (tenzij ik nu op deze moment wel zwanger moest zijn, in deze cyclus maar ja dat kan ik nu nog niet weten natuurlijk)

Ben wel opgelucht hoor, want had echt het idee dat er wat mis met me was maar gelukkig is dat niet het geval :-) Nu gewoon blijven oefenen zoals we deden, niet te veel mee bezig zijn en dan ja dan zien we wel natuurlijk :-) Rond oktober ofzo moet ik terug naar de gyn voor jaarlijks onderzoek, als ik daar tegen niet zwanger ben dan moeten ze alles maar opnieuw onderzoeken, zowel bij mij als mijn ventje…

Nu even iets anders, ik weet dat er veel vrouwen met een kinderwens Depakine nemen voor epilepsie. Toen ik zwanger was van Inessa zeiden de dokters mij een heleboel tegenstrijdige zaken, de ene zei dat ik direct daar moest mee stoppen, volgens een andere kon het geen kwaad en dan nog een andere zei dat het al te laat was voor te wisselen van medicatie en dat ik gewoon een hoge dosis foliumzuur (4mg) moest nemen en dat alles inorde wel was… Zelfs op het internet bij speciale forums ivm epilepsie stonden deze zaken. Maar nu weet ik uit ondervinding dat Depakine echt SLECHT is! Zowel tijdens een zwangerschap als gewoon als je niet zwanger bent als vrouw dan toch natuurlijk :-)

Van mijn nieuwe neuroloog ben ik te weten gekomen dat Depakine een heleboel nare dingen doet met je hormonen, dus waarschijnlijk kwam het deels door deze medicatie dat het zolang duurde eer ik zwanger raakte van Inessa. Sinds ik gestopt ben daarmee en Keppra neem voel ik mij net een nieuwe vrouw, voel me zoveel beter, kan het bijna niet beschrijven!

Dus 1 goede raad voor vrouwen die Depakine nemen, stop ermee! Ga naar je neuroloog en vraag bv Keppra aan! Dit medicijn kost niets als je een speciaal papier hebt van de dr, is veel beter dan Depakine. Het is beter voor je lijf, voor je gemoed en zeker voor als je zwanger wilt worden of bent!