Inessa, ons vlindertje

Ooit was je een mirakeltje, dan een vechtertje en nu ons sterretje…

De naam Inessa

Van eigenlijk iedereen hebben wij altijd complimenten gekregen over Inessa haar naam. Wie ons goed kent weet dat wij nooit een naam zouden nemen die je vaak hoort. Nee de naam moest origineel zijn en speciaal maar de naam mocht niet “geknutseld” zijn. Het moest een naam zijn die direct vertrouwd klonk maar toch speciaal en die hebben we gevonden met de naam Inessa…

Vanwaar hebben we de naam gehaald?

Eigenlijk is het best grappig. Op een warme augustus nacht in 2009, dus een maand voordat ik zwanger was, was Sven en ik bezig over namen voor onze toekomstige kinderen. En plots zeiden we beide dezelfde naam, namelijk Inessa. We waren er direct uit dat dit de naam ging worden voor onze toekomstige dochter.

We waren beide grote fan van de vtm reeks, De Matroesjka’s. Daar kwam een meisje in met de naam Inessa, dus vandaar hebben we de naam.

De betekenis van de naam Inessa?

De naam Inessa is een variant op de naam Agnes (Grieks) en Inez (Spaans). De betekenis van Inessa is “puur” en “heilig”.

Hoe populair is de naam Inessa?

Via een handige tool op de site van Kind en Gezin kan je na gaan hoe populair een naam is. Sinds 1 januari 2001 tot 23 januari 2011 zijn er in totaal 13 meisjes in België geboren met de naam Inessa.

Afgelopen jaar van 1 januari 2010 tot 31 december 2010  zijn er 4 meisjes met de naam Inessa geboren. Waarvan 2 in provincie West Vlaanderen, 1 in provincie Vlaams-Brabant en 1 in provincie Antwerpen (ons meisje).

Dus zoals je ziet is de naam Inessa zeer zeldzaam en dat vinden we eigenlijk wel heel fijn, dat maakt haar toch nog een tikkeltje meer uniek dan dat ze al is :-)

Terug naar vorige pagina