Inessa, ons vlindertje

Ooit was je een mirakeltje, dan een vechtertje en nu ons sterretje…

Mirakels bestaan, zwanger!

Ik weet het nog goed alsof het maar pas gebeurd is; eind augustus 2009 moest ik normaal gezien ongesteld worden, toen dat niet gebeurde had ik niet het flauwste vermoede dat ik wel eens zwanger kon zijn. Daar hielden wij niet eens rekening mee, want ik kon gewoon weg niet zwanger zijn, punt uit! Ik dacht dat mijn cyclus wat overhoop lag, dat was nog al eens gebeurd enkele maanden terug.

Wat ik wel had en dit had ik nog nooit gehad was een beetje krampen en 1 klein veegje bloed, wat je toch bloed kon noemen, héél licht rozig was het. De krampen hielden nog enkele dagen aan en na het weekend was dat ook weg. Wat is dat nu toch weer, is mijn lijf nu helemaal gek aan het worden! Gedachten zoals dat ik al in de overgang zou zitten gingen door mijn hoofd. Oké ik weet wel dat je als 27 jarige nogal moeilijk in de overgang kan zitten maar ik had dat is gelezen dat dit best kon in zeldzame gevallen dus ja, ik en mijn rare hersenkronkels ;-)

Ik voelde me ook wel “anders” dan gewoonlijk, hoe ik me voelde kan ik niet beschrijven dus laten we het houden op “anders”. Na een kleine week toen ik nog steeds niet ongesteld was geworden besloten we maar is voor de fun een zwangerschapstest te doen, niet omdat we dachten dat het wel is bingo kon zijn maar gewoon voor de zekerheid.

Het was op een donderdag, dat weet ik nog goed. Tijdens de dag was Sven die test in de Delhaize gaan kopen, na mijn werk besloot ik deze te doen. Ik werkte toen al in het ziekenhuis van Bonheiden. Met een gevoel van “test nr zoveel” ging ik hem doen op de wc thuis na mijn werk. Tijdens het wachten las ik wat in een boekje, toen de minuten voorbij waren keek ik naar de test, wat zag ik ? Twee roze streepjes! JA TWEE! Dit was gloednieuw voor me! Shit wat betekend 2 streepjes? Test kapot zeker? :-p

Ook al kende ik de handleiding ondertussen al vanbuiten, toen wist ik toch totaal niet meer wat en hoe, dus effe alles is goed lezen hihi En ja hoor, 2 streepjes = zwanger! Shit, ikke zwanger? Ik wist effe niet meer waar ik het had, dit kon toch niet echt waar zijn zeker! Snel Sven proberen te roepen die beneden zat te wachten. Met veel trots liet ik hem de positieve test zien… Zijn reactie zal ik nooit vergeten, gelukkig dat ons bad er stond, want anders was hij op de grond gaan zitten hihi Tranen sprongen in onze ogen, we huilde niet van verdriet maar van puur geluk!

Na ongeveer 4 jaar proberen om dan te moeten horen van de gynaecoloog dat zwanger worden enkel ging lukken via IVF toch op een natuurlijk manier zwanger raken, dat is gewoonweg een MIRAKEL! Onze planning was dat we begin 2010 met IVF gingen beginnen en nu ja ik was zwanger, wat een raar gevoel!

Een gevoel van blijdschap maar ook van angst… Angst die later terecht bleek te zijn.

Terug naar vorige pagina

« Ons verhaal


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current month ye@r day *