Inessa, ons vlindertje

Ooit was je een mirakeltje, dan een vechtertje en nu ons sterretje…

Voorwoord

Sven en Cathy Ik ben Cathy (4 maart 1982) en zeer gelukkig getrouwd met mijn man Sven (21 augustus 1977).

Als sinds 21 mei 1997 zijn wij samen en sinds 08/08/08 heel gelukkig getrouwd.

Op 2 maart 2010 zijn we totaal onverwacht mama en papa geworden van een prachtige dochter Inessa. Ik was toen net geen 29 weken zwanger!

Onze dochter Inessa heeft gevochten om te bestaan en gevochten om te blijven maar ondanks al haar pogingen en die van het Neonatologie team van Leuven heeft het niet mogen zijn en is ze stilletjes van ons heengegaan op 6 april 2010.

Ter nagedachtenis aan ons meisje, onze prinses heb ik speciaal voor haar deze website gemaakt zodat niemand haar ooit zou vergeten! Ook al was ze maar voor 35 dagen hier bij ons op aarde, ze zal voor eeuwig verder leven in onze harten!

Mirakeltje.be?

De meeste onder jullie zullen het wel vreemd vinden dat de site mirakeltje noemt… Wel laat mij dat even uitleggen waarom dat zo is. Toen ik pas zwanger was, wou ik een blog bijhouden over mijn zwangerschap en heb ik een domeinnaam gekocht; namelijk “Mirakeltje.be”. Deze naam kwam er omdat mijn zwangerschap echt een mirakel voor ons was aangezien wij normaal gezien niet op natuurlijke wijze zwanger konden raken, dit ging normaal enkel via IVF maar blijkbaar bestaan er toch mirakels.

Inessa is eigenlijk altijd al een mirakeltje geweest; het was zoals ik zei een mirakel dat ik zwanger was, een mirakel dat ze geen miskraam is geworden (was veel kans toe), een mirakel dat ze de zware bloedingen en mijn hoge bloeddruk overleefde, een mirakel dat ze de bevalling gehaald heeft, een mirakel dat ze 35 dagen heeft geleefd… Dus kortom ons meisje is, was en zal ALTIJD ons mirakeltje zijn.

Waarom ik deze website gemaakt heb en waarom ik zo over onze ervaringen vrij kan en wil spreken? Wel deze site heb ik in de eerste plaats gemaakt als soort van eerbetoon aan onze prinses, ook al is ze niet meer fysiek aanwezig hier op de aarde, aanwezig is ze zeker in onze harten!

Deze site dient voor mij ook als soort van uitlaatklep, ik heb namelijk ondervonden dat het mij helpt om alles van mijn gedachte en wat wij hebben meegemaakt neer te schrijven.

Verder heb ik deze site ook gemaakt voor andere mama’s en papa’s van vlindertjes, zodat ze weten dat ze zeker niet de enige zijn die zoiets afschuwelijk hebben meegemaakt.

Terug naar vorige pagina

« Ons verhaal


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current month ye@r day *